lupa

Klubová restaurace ve Mstěticích vyšperkovala jídelníček

Klubová restaurace ve Mstěticích vyšperkovala jídelníček 5.08.2015

Jídelní lístek restaurace GC Mstětice prošel o prázdninách zásadními změnami. Hráči, ale i nehrající návštěvníci se mohou těšit na nové speciality. Menu nyní obsahuje 41 jídel (snídaně, překrm, polévka, hlavní jídlo, dezert, sendviče i dětská jídla).  U novinek určitě stojí za vyzdvihnutí Reuben sendwich (sendvič s pečeným hovězím masem), Papparedelle s liškami, petrželovým olejem a sýrem pecorino a jako dezert pěna z čaje matcha s křupavou oplatkou a čerstvými fíky. Sekretář mstětického klubu Michaela Dietzová říká, že jídelní lístek navrhuje šéfkuchař Martin Procházka tak, aby nebyl přeplácaný, ale zároveň si každý mohl vybrat podle svého gusta. ,,Naše restaurace se již dostala do podvědomí hráčů, kteří vědí, že se u nás vaří z čerstvých surovin a troufám si říct, že si tady pochutnají. Nechtěli jsme, aby byla nabídka stále stejná, proto jsme se rozhodli, že o prázdninách uděláme změnu. Jídelní lístek se opět tvořil podle sezónního jídla, takže vše je zcela fresh,“ slibuje Michaela Dietzová. V nové nabídce jídel bylo pamatováno i na vegetariány, kteří si mohou vybrat z pestré škály výborných salátů a to jak zeleninových, tak těstovinových. Jelikož Mstětice spolupracují s michelinským šéfkuchařem Romanem Paulusem, probíhaly s ním při sestavování menu pravidelné konzultace. Kompletně vypsaný jídelní lístek lze najít na webu golfmstetice.cz nebo na mobilní aplikaci Golf Club Mstětice. Podle Michaely Dietzové stojí za zmínku také nové sezení před klubovnou mezi 9. a 10. jamkou. Jedná se o vydlážděnou plochu se dvěma slunečníky, určenou pro grilování, aby hráči seděli v suchu a ne v mokré trávě. ,,Pokud mají hráči volnou chvilku na svačinu, mohou si sednout a dívat se, jak jim kuchař chystá dobroty a pak si je v klidu sníst. Sluníčko ani déšť ničemu a nikomu nevadí. Sezení má nyní větší šmrnc, protože jsme zrušili plastové talíře a nasadili klasické, takže stolování dostalo vyšší úroveň,“ dodala Míša Dietzová. Podle ní patří zvláštní poděkování manažeru restaurace Karlu Vackovi a technikovi Milanu Peckovi.

Daniel Rojan, GC Mstětice


Hovězí roast-beef s brusinkovým křenem

 
Reuben sendwich

 
 Pappardelle s liškami, petrželovým olejem a sýrem pecorino

 
Pečená kachna s jablečným zelím, karlovarský knedlík

 

Diskuse


   Strana 0/0